23-12-2021

RefCom4All & KNVB werken samen aan ontwikkeling scheidsrechter talenten

Softwarediensten leverancier RefCom4All heeft een pilot overeenkomst gesloten met de KNVB voor het lopende seizoen 2021-2022.

In deze periode gebruikt de KNVB de RefCom4All App voor het coachen en begeleiden van scheidsrechters die deel uitmaken van het Ontwikkeltraject scheidsrechters (OTS). De App van RefCom4All maakt het mogelijk dat de coach van de scheidsrechter mee kan luisteren naar de interactie tussen scheidsrechter en spelers op het veld. Met de geleverde audio opnamen kunnen de scheidsrechter en zijn coach in detail terugluisteren naar belangrijke momenten in de wedstrijd. Op deze manier kan er nog gerichter geëvalueerd en geleerd worden.

De App van RefCom4All heeft zich inmiddels al ruim 4 jaar bewezen in de hockeywereld bij meer dan 40  Nederlandse, Belgische en Engelse clubs.

Ronald Cornelisse, CEO en oprichter van RefCom4all: “We zij heel trots dat we deze pilot samen met de KNVB kunnen uitvoeren. De RefCom4All App is zo’n 5 jaar geleden bedacht om een laagdrempelig hoogwaardig communicatiesysteem te kunnen bieden aan scheidsrechters. Het systeem functioneert zonder apart te beheren kostbare hardware. Een app die simpel ‘draait’ op bestaande smartphones en gebruik maakt van de eigen headset (oortjes). Een smartphone heeft tegenwoordig iedereen bij zich en is direct te gebruiken. Het systeem heeft zich al ruimschoots op clubniveau bewezen. De achterliggende ‘cloudbased’ architectuur maakt het ook mogelijk om audio opnames te maken voor latere analyse. Een facet van de oplossing die KNVB zeer aantrekkelijk vindt voor het leerproces van de scheidsrechters.  Daarnaast is er de mogelijkheid, in de App, om de scheidsrechter op het veld ‘real-time’ te laten begeleiden door een coach. Een optie die nu al in het hockey gebruikt wordt.”

Marco Ritmeester, medewerker Talentontwikkeling Arbitrage bij KNVB: “We zijn verheugd om dit seizoen de pilot met RefCom4All in te zetten ten behoeve van de scheidsrechters in het OTS. We hebben nu een tool waarmee we, flexibel door het hele land, scheidsrechters en hun coaches kunnen voorzien van een communicatiesysteem voor meeluisteren, terugluisteren en wellicht in de toekomst real-time begeleiden. Tijdens de Covid lockdown zijn we met RefCom4All aan de slag gegaan en hebben we nauwgezet de mogelijkheden van de App bekeken. We denken dat we met RefCom4All laagdrempelig tegemoet kunnen komen aan de behoefte van de scheidsrechters en hun coaches en hiermee een extra boost kunnen geven aan talent ontwikkeling”

Over RefCom4All BV

RefCom4All is een scale-up bedrijf, gevestigd in Velsen dat sinds februari 2017 haar spraak communicatie App live heeft voor met name gebruik in de sportwereld. De RefCom4All App is in gebruik bij buitensporten waarbij onderlinge communicatie tussen scheidsrechters, assistenten, begeleiders en coaches nodig is zonder dat hiervoor aparte dure hardware ingezet hoeft te worden. Zo’n 40+ clubs maken middels een abonnement gebruik van RefCom4All. Hierdoor kunnen eindgebruikers gratis gebruik maken van de App. Inmiddels zijn er meer dan 2000 wedstrijden gefloten met de App door zo’n 3500 Scheidsrechters & Begeleiders. Voor meer informatie info@refcom4All.com en www.refcom4all.com.